понеділок, 13 липня 2009 18:20

Гушовські отруїлися несвіжими грибами

Минулого вівторка до Долинської районної лікарні привезли трьох жителів села Витвиця на Івано-Франківщині. 69-річний Степан Гушовський, його син Микола, 42 роки, та невістка 30-літня Надія Штурнак отруїлися грибами.

У неділю зранку Гушовські збирали звичні для цієї пори синяки.

— Та завжди такі гриби збираємо, вони підсмажені дуже смачні. Що сталося цього разу, не розумію, — розповідає Надія.

Господиня одразу грибів не почистила. До роботи взялася через два дні. Підсмажили синяків на сніданок. В обід сім"я знову зібралася до лісу. На півдорозі жінці стало зле.

— Стало крутити у шлунку, — каже вона. — На живіт пожалівся і чоловік.

Подружжя повернулося додому. А за годину трьох забрала "швидка" райлікарні. Грушовським промили шлунки і вкололи антибіотики. Наступного дня перевели до спеціалізованого відділення хроніодіалізу в обласну лікарню з діагнозом отруєння грибами. За кілька днів їх випишуть додому.

— Їсти можна тільки свіжі гриби і тільки ті, в яких упевнені, — каже Галина Омельчук із прес-служби МНС в Івано-Франківській області. — Не виключено, що серед тих синяків у кошик люди могли покласти й отруйні. Цього року це перше отруєння грибами в області.

Зараз ви читаєте новину «Гушовські отруїлися несвіжими грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі