четвер, 28 квітня 2011 08:00

Гривня буде стабільною до Євро-2012

Люди знову понесли гроші в банки. У січні 2011 року на депозити поклали 34 млрд грн. А в березні фінустанови залучили 49 млрд грн.

— Класти гроші на депозит краще у гривні. На неї дають більші відсотки, — каже 34-річний Дмитро Боярчук, виконавчий директор "Кейс Україна". — До того ж зараз гривня зміцнюється, суттєвих коливань не буде. Бо влітку Україна експортує на 70 відсотків менше енергоносіїв, населення купує удвічі менше іноземних овочів та фруктів. Українці у цей період відпочивають, тому продають валюту. Крім того, Україна стала експортувати більше продукції — металу, алкоголю.

Вкладати заощадження потрібно у системні фінустанови, вважає фахівець.

— Це банки з іноземним капіталом, з чудовою репутацією. Але не російські, бо ті можуть бути політично заангажованими, як, наприклад, ВТБ. Однак, вкладаючи гроші у банк, треба пам'ятати, що ви хочете зберегти, а не заробити.

36-річний Олексій Кущ, радник президента "Асоціації українських банків", також не прогнозує падіння гривні.

— На рік можна сміливо класти й нічого не боятися. Попереду Євро-2012. В Україну з'їдуться багато іноземних уболівальників і туристів. Це означає, що грошей на нашому ринку збільшиться, а отже, передумов для падіння гривні не буде.

Олексій Кущ вважає, що зберігати гроші можна в будь-якій валюті.

— Але не в одній. 60 відсотків заощаджень — гривня і по 20 — євро та долар.

Можна вкладати й у золото. Але цей актив принесе прибуток тільки за 10–15 років.

Зараз ви читаєте новину «Гривня буде стабільною до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі