пʼятниця, 24 вересня 2010 00:00

Гришко планує співати гімн на Євро-2012

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Оперний співак Володимир Гришко каже, йому запропонували виконувати гімн під час Євро-2012 посли доброї волі Києва. І він погодився зробити це безкоштовно
Оперний співак Володимир Гришко каже, йому запропонували виконувати гімн під час Євро-2012 посли доброї волі Києва. І він погодився зробити це безкоштовно

Кажуть, що оперний співак 50-річний Володимир Гришко виконуватиме гімн на чемпіонаті Європи з футболу 2012-го.

— Із ним так розплатилися за участь у передвиборній кампанії Януковича, — каже колега артиста, який не називається. — Обіцяли спершу місце міністра культури, потім — посаду директора палацу "Україна", а подарували тендер. Як на мене, віддячили щедро. Гришка тепер покажуть у всіх країнах світу.

Помічниця співака від коментарів відмовляється. Передає йому слухавку.

— Маестро Гришко не вигравав тендер, йому запропонували виконувати гімн під час Євро-2012, і він погодився, — говорить про себе Володимир Данилович. — Мені зробили пропозицію посли доброї волі Києва — Віталій Кличко, Ганна Безсонова, Віктор Леоненко, Олексій Михайличенко та Леонід Буряк. Співатиму наживо, без хванери. Можу виконати гімн п"ятьма мовами: українською, італійською, німецькою, французькою й англійською. Якщо хтось зі співаків вважає, що може це зробити краще за мене, не буду заперечувати.

Співак Олександр Пономарьов, 37 років, бере слухавку з третього разу. Він виконував гімн на відбірковому турнірі до чемпіонату світу 2002-го.

— Не чув, що тендер оголосили. Я б участі у ньому не брав, хіба — якби попросили. Після кількох поразок національної команди багато хто говорив, що всі біди від мене, мовляв, нефартовий. Я тоді припинив виконувати гімн, але збірна грати краще не стала.

Починати має людина, яка в цей період життя на гребені удачі

— Підбирати людину для виконання гімну треба перед самим Євро-2012, — вважає столичний екстрасенс 44-річний Юрій Козлов. — Бо невідомо, як складеться його доля за два роки. Може, у співака почнеться темна смуга в житті. Тоді й нашій команді нема на що розраховувати. Раніше в селах перед тим, як косили поля, обирали перших косарів. Це були чоловіки, у яких у житті все йшло добре, вони були на хорошій хвилі, фартові. А як попадався серед них невдаха, то й дощі могли початися, чи град усе побити. Так і в грі. Починати її має людина, яка в цей період життя на гребені удачі. Коли гімн перед матчами співав Пономарьов, ми й не могли виграти. Бо йому не таланить у кар"єрі співака. До того ж Олександр розлучений. А Гришко — добрий сім"янин, людина успішна й відома на весь світ.

Віце-прем"єр із підготовки до європейської футбольної першості Борис Колесніков каже, що жодних тендерів серед співаків на виконання національного гімну не проводили:

— До Євро-2012 іще півтора року, і є нагальніші проблеми. Тим більше, в нас відбуватиметься закриття, а не відкриття чемпіонату. Не знаю, хто співатиме. Але не думаю, що це буде Гришко.

Зараз ви читаєте новину «Гришко планує співати гімн на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі