пʼятниця, 30 квітня 2010 00:35

Місто освятили з повітряної кулі

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Протоієрей Миколаївського собору отець Георгій, 42 роки, минулої п"ятниці освятив із повітряної кулі місто Комсомольськ Полтавської області. Так відзначали 50-річний ювілей населеного пункту.

— Такого на Полтавщині ще не було, — розповідає Марина Сидорчук із відділу культури і туризму. — Великою проблемою було знайти повітряну кулю. Її надала фірма "Спарт-Аеро". Вона брала участь у міській виставці-ярмарку "Техношоу-2010". Священик одразу погодився, коли йому запропонували в такий спосіб освятити місто.

Увечері в палаці культури і творчості відбулася церемонія нагородження нових почесних громадян Комсомольська. Після неї місцеві зібралися на центральній пл. Театральній. Там отець Георгій освятив воду, побажав усім злагоди й миру і сів у кошик кулі. Супроводжували його інструктор та оператор тутешньої телекомпанії. До священика підійшов Сергій Супрун, мер Комсомольська. Перехрестив панотця і сказав: "Ну, з Богом!"

Приземлився протоієрей на майданчику місцевого автотранспортного підприємства.

Отець Георгій — наймолодший представник духовенства Комсомольська. До того як стати священиком, служив у армії. Він відкриває більшість міських урочистих заходів.

Зараз ви читаєте новину «Місто освятили з повітряної кулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі