четвер, 27 серпня 2020 07:11

Дзідзьо дали звання заслуженого артиста

Автор: ФОТО З САЙТА polyakova_president.gov.ua
  Співачка Ольга Полякова виступає на Софійській площі на концерті під час святкування Дня Незалежності України. Київ, 24 серпня, 2020 рік
Співачка Ольга Полякова виступає на Софійській площі на концерті під час святкування Дня Незалежності України. Київ, 24 серпня, 2020 рік

— Сьогодні ранок справді добрий. 29 днів, як на Сході України немає бойових втрат, — каже під час виступу на Софійській площі в Києві 24 серпня президент України Володимир Зеленський, 42 роки. — І сьогодні, у 29-ту річницю Незалежності, ми просимо Бога — нехай дні тиші стануть місяцями. Місяці — роками.

До свята спорудили синьо-жовту сцену у формі карти України. Президент вручає державні нагороди військовим, працівникам Міністерства внутрішніх справ. Шоумену Михайлу Хомі, який виступає під сценічним ім'ям Дзідзьо, дає звання заслуженого артиста України. Той виконав на урочистостях державний гімн.

— Це вищий пілотаж, — Зеленський тисне співакові руку.

У концерті виступають понад 20 українських виконавців. Дмитро Монатік, Олег Винник, який брав участь у спільному проєкті з російськими артистами, Джамала, Ніна Матвієнко, Потап, він 2014 року давав концерт у РФ і дякував росіянам за підтримку зі спущеними штаньми. Також співали Тарас Тополя з гурту "Антитіла", дует "Время и стекло", який давав після окупації Криму концерти в Росії, Вєрка Сердючка.

Виконують фрагменти з популярних пісень. Президент пританцьовував у такт музики й тихо підспівував.

Гурти "Бумбокс", "Океан Ельзи" і "Тартак" заявили, що не давали дозволів на використання своїх пісень, що прозвучали на концерті.

Колишній лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський відмовився від ордена "За заслуги".

— Цієї нагороди заслуговують люди, які безпідставно сидять у в'язниці у справі Шеремета, — сказав він у відеозверненні до президента Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Дзідзьо дали звання заслуженого артиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі