вівторок, 21 вересня 2010 05:19

До шкіл хочуть повернути піонерську гру

  Військово-патріотична гра ”Зірниця” заснована 1967 року. Проводилася серед учнів 4–6-х класів
Військово-патріотична гра ”Зірниця” заснована 1967 року. Проводилася серед учнів 4–6-х класів

13 вересня львівським педагогам надійшло розпорядження від міністра освіти та науки Дмитра Табачника. У документі йшлося про заміну дитячо-юнацького фестивалю мистецтв "Сурми звитяги" на військово-патріотичну гру "Зірниця".

— Це розпорядження видали, аби наші діти деградували, — вважає вчителька фізкультури школи N2 44-річна Марія Качур. — "Сурми звитяги" започаткували для популяризації визвольної боротьби українців у ХХ столітті, зокрема періоду ОУН-УПА. Цьогоріч його планували провести водинадцяте.

"Зірниця" — гра радянських піонерів.

На сайті Міносвіти з"явилася інформація під заголовком "Рада Організації ветеранів України підтримує проведення військово-патріотичної гри "Зірниця". Там ідеться, що на ім"я Табачника надійшов лист від голови Ради Організації ветеранів, нардепа-комуніста Петра Цибенка щодо цієї гри. Мовляв, вона сприятиме формуванню та розвитку патріотизму, колективізму, високих моральних і героїчних якостей.

Завтра нашим дітям зав"яжуть на шиї червоні галстуки, післязавтра — зашморг

— Ця проблема набула політичного характеру, — говорить 48-річний Юрій Кардашевський із Львівської міської ради. — Ми не проти військово-патріотичного виховання молоді. Але ж для чого називати "Зірниця"? Навіщо повертатися в минуле? Треба враховувати специфіку регіону. На Львівщині є свої герої, їх треба прославляти. Не треба скасовувати "Сурми звитяги". Фестиваль можна зробити складовою військово-патріотичної гри. Кажуть, "Зірниця" підготує хлопців до армії. До якої? Ми ж не знаємо, яка в нас буде армія через кілька років. Просто завтра нашим дітям зав"яжуть на шиї червоні галстуки, післязавтра — зашморг.

Зараз ви читаєте новину «До шкіл хочуть повернути піонерську гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі