вівторок, 05 липня 2016 06:00

До кафе на деревах стоять черги

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Кафе ”Шпаківня” розташоване на Трухановому острові столиці. Має чотири будиночки на деревах
Кафе ”Шпаківня” розташоване на Трухановому острові столиці. Має чотири будиночки на деревах

— Якось київській режисерці Вероніці Зісельс приснилися джунглі й будиночки на деревах серед ліан. Про сон розказала своєму хлопцеві. Разом вирішили втілити його в життя. Так з'явилося наше кафе, — каже 24-річний Максим Сорока. Зустрічає гостей кафе "Шпаківня" на Трухановому острові у Києві. Гостей тут приймають у будиночках на деревах.

Кафе розташоване на центральному пляжі. Навколо великої літньої кухні висять гамаки й гойдалки. Будиночки на деревах — за кілька метрів. Відвідувачі піднімаються туди сходами. Внизу написано: "Роззувайтеся".

— Торік улітку "Шпаківня" працювала у парку Пушкіна на Шулявці, — розповідає Максим. — Від відвідувачів відбою не було. Тепер наші гості приходять сюди милуватися заходом сонця.

Маємо чотири будиночки. Через це в нас часто бувають черги. Кожній компанії даємо дві години. Потім просимо звільнити будиночок для інших.

У кафе відвідувачам пропонують скуштувати вегетаріанські страви. Алкоголь не продають. За каву просять 40 грн, за чай — 20 грн. Ціни на основні страви починаються від 60 грн.

— Радимо відвідувачам скуштувати фірмові сирні роли. Готуємо солодкі з маком і чорносливом та солоні — з овочами й горіховим соусом. Найдорожче, 80 гривень, коштує страва дня. Сьогодні шеф-кухар приготував сабджі — індійське рагу із сиром фета, — продовжує Максим. — Офіціанти піднімаються драбиною з двома тацями в руках. А перші рази коліна тремтіли. Але за два-три дні приловчилися.

Двоє дівчат спускаються з будиночка на землю. Підходять до Максима.

— Можна карткою розрахуватися? — запитують. — Ішли купатися, грошей із собою не брали.

— На жаль, такої можливості немає, — каже чоловік. — 120 гривень віддасте, коли прийдете до нас наступного разу.

Відвідувачки обіцяють зайти ввечері.

— Така ситуація трапилася вперше, — говорить Максим. — Доведеться повірити дівчатам на слово.

Біля Дніпра фотографуються дві жінки.

— Прийшли сюди вперше, — каже одна, називається Оксаною. — Подружка про це місце розказала. Минулого тижня в одному з цих будиночків хлопець запропонував їй вийти за нього.

Зараз ви читаєте новину «До кафе на деревах стоять черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі