четвер, 30 червня 2011 06:30

До безкоштовної агрошколи надійшли 300 заявок

21 червня в Тернополі відкрили безкоштовну школу для агрономів. У перший набір потрапили 20 випускників сільськогосподарських вузів. На час навчання, яке триватиме шість місяців, їм забезпечать проживання, харчування та платитимуть стипендію.

Школу організовує агрохолдинг "Мрія" — засноване на Тернопільщині агропідприємство, яке стало одним із найбільших виробників сільгосппродукції в Україні.

— Щось нове навчитися завжди добре. Тим більше, то ж серйозна компанія — є можливість на роботу з перспективою влаштуватися. Я поки що нежонатий, то можу і в іншій області попрацювати, — розповідає 25-річний Михайло Порохнавець із міста Самбір Львівської області. За день до відкриття школи говоримо в перерві між тестами і співбесідою, які перед навчанням проходять претенденти.

— Коли закінчив технікум, продавав засоби захисту рослин, потім був керівником одного маленького сільгосппідприємства. Зараз безробітний, то є час навчатися.

— Коли ми цю школу організовували, то виходили з власних потреб — не вистачає висококваліфікованих працівників в агрономічній сфері, — каже керівник відділу підбору персоналу "Мрії" Олена Левченко. — Студентам, яких відібрали, забезпечуємо "шоколадні" умови. Інші подібні навчання в Україні проводять тільки на платній основі. Ми ж ще стипендію будемо платити. Випускникам — тисячу гривень, а тим, хто вже мав досвід роботи, — 3 тисячі.

В агрохолдингу кажуть, що пропонуватимуть випускникам роботу з окладом від 5 тис. грн. Навчання планують проводити на постійній основі — набиратимуть студентів двічі на рік. Під час першого набору організатори отримали 300 заявок.

З'явилося за тиждень:

Із 24 червня почав курсувати рейковий автобус за маршрутом Вінниця–Хмільник–Хмельницький. Це сучасний комфортабельний експрес на 308 місць. У салоні є холодильник і мікрохвильовка. Квиток до Хмельницького коштує 15,69 грн. Маршруткою — 35. Раніше залізничного сполучення Вінниця і курортний Хмільник не мали.

Зникло:

Горілка, яку на розлив продавали під назвою "Бандерівська криївка", "Криївка сотника", "Справжня елітарна пшенична" у магазині "Алкоголь і тютюн" на вул. Пекарській, 15 у Львові, була фальсифікована. Коштувала 16 грн за 0,5 л. У супровідних документах був зазначений виробник у Чернігівській області, якого не існує.

 

Зараз ви читаєте новину «До безкоштовної агрошколи надійшли 300 заявок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі