четвер, 22 березня 2007 16:46

Дніпропетровським педіатрам видали мобільні телефони

Із дитячою смертністю на Дніпропетровщині вирішили боротися за допомогою мобільних телефонів. Їх видали педіатрам, які працюють у найвіддаленіших від Дніпропетровська містечках.

— До обласної лікарні з таких райцентрів 2,5 години на "швидкій". Тепер лікарі зможуть консультуватися з фахівцями, якщо дитина в критичному стані, — пояснюють у місцевому управлінні охорони здоров"я.

Гроші на телефони та їх підключення виділили з бюджету області. Проект обійшовся в 5,3 тис. грн.

— Тепер уранці кожен із педіатрів звітує про ситуацію в своєму районі, — розповідає головний лікар обласного дитшпиталю  Олександр Хітрік, 56 років.

27-річний Іван Масалов працює в містечку Солоне. Педіатр каже, що телефон уже отримав та кілька разів проводив планові консультації. На щастя, екстрених випадків ще не було, радіє він.

За останніми даними державного комітету статистики, в січні народилося 37 тис. 111 дітей. Кожен сотий малюк в Україні помирає у перший рік життя.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровським педіатрам видали мобільні телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі