вівторок, 22 травня 2012 07:15

Дмитрові Табачнику принесли півметрове дзеркало

Шестеро аспіранток та магістрів у понеділок прийшли під будівлю Міністерства освіти в Києві з дзеркалом. Принесли його керівнику відомства Дмитрові Табачнику. Приставили надпис "подивись на себе". Так відреагували на заяву урядовця про те, що краще в магістратурі й аспірантурі вчаться дівчата з менш яскравою і привабливою зовнішністю.

— Я закінчила магістратуру юридичного факультету Національного університету Шевченка із червоним дипломом. Після одкровення міністра освіти задумалася: як мені тепер із цим жити? Най вийде на оглядини — в очі скаже, що ми потворні, — говорить у бузковій сукні Олександра Матвійчук, 28 років.

Дівчата по черзі дефілюють під пісню "Ну что ж ты страшная такая" перед воротами міністерства. На час акції їх закрили на навісний замок. Аспіранти та магістри тримають плакати "Не родись красивою", "Табачник, як мені тепер з цим жити" і дипломи про закінчення аспірантури чи магістратури.

— Я сьогодні спеціально на пари не пішла. Тільки, щоб нашому міністру подивитися в очі. Але він тепер студенток боїться, обходить їх, — каже одна з учасниць подрузі. Вдягнена у чорне вечірнє плаття та босоніжки на 10-сантиметрових підборах.

Півметрове дзеркало встановили біля воріт. Воно без рами, верхній кут обламаний. За 40 хв. до дівчат приходять троє чоловіків у краватках. Намагаються подарувати їм оберемки рожевих троянд. Ті не беруть.

— Нехай Табачник сам вийде і подивиться. Це він вас прислав? — звертається до них 19-річна Лілія Семенович, студентка Київського національного торгово-економічного університету.

— Ми самі вийшли з квітами. Це ініціатива нашого департаменту. В нас працюють дуже молоді люди. Я сам вчуся в аспірантурі і можу сказати, що у нас дуже гарні дівчата. Але якщо проводилися дослідження та 27 відсотків сказали, що для них головне освіта і розум, а перші сказали, що головне краса, автомобілі та матеріальні цінності, тоді як це може бути? Міністр коментував дослідження, які були оприлюднені, — розповідає Євген Баженков, директор департаменту зв'язків з громадськістю. — Думаю, йому не шкода за свої висловлювання.

Після закінчення акції дзеркало залишили під огорожею разом з плакатами. Згодом їх прибрали охоронці.

Зараз ви читаєте новину «Дмитрові Табачнику принесли півметрове дзеркало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі