середа, 08 жовтня 2008 07:08

Діти загиблих шахтарів відпочили у Франції

Автор: фото: Михайло Марків
  Діти загиблих українських шахтарів та дорослі, котрі їх супроводжували у поїздці до Європа-парку, сфотографувалися на згадку. Страсбург, Франція, 5 жовтня 2008 року
Діти загиблих українських шахтарів та дорослі, котрі їх супроводжували у поїздці до Європа-парку, сфотографувалися на згадку. Страсбург, Франція, 5 жовтня 2008 року

1 жовтня голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", дружина президента України Катерина Ющенко, 48 років, привезла 25 дітей загиблих українських шахтарів розважитися у французьке місто Страсбург, що поблизу кордону з Німеччиною та Швейцарією.

Там знаходиться Європа-парк площею 85 га. У ньому розташовані майже 100 тематичних атракціонів та різноманітних шоу, які представляють культуру та традиції 12 країн Європи.

Діти віком від 8 до 15 років із п"яти областей України — Кіровоградської, Донецької, Львівської, Луганської та Дніпропетровської. Учора ввечері вони повернулися до України.

Про те, як відбирали дітей та про саму подорож, нічого не знають ні в Незалежній профспілці гірників країни, ні в організації металургів та гірників, що входить до Федерації профспілок України. Так само не причетні до організації поїздки дітей держадміністрації п"яти областей. У прес-службі фонду "Україна-3000" нині теж не мають інформації, але обіцяють її надати після повернення дітей.

Відомо, що із дітьми до Страсбурга їздили Євген Червоненко, голова Національного агентства з питань проведення Євро-2012, міністр культури і мистецтва Володимир Вовкун, міністр у справах сім"ї та молоді Юрій Павленко, дружина спікера Верховної Ради Тереза Яценюк, посол України в Німеччині Наталія Зарудна, телеведуча Інна Цимбалюк та співак і композитор Олег Скрипка.

Зараз ви читаєте новину «Діти загиблих шахтарів відпочили у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі