пʼятниця, 06 липня 2007 07:03

Діти критикують президента і Верховну Раду

"Я живу в стране, которой правят жлобы. С появлением Ющенко на "троне" все в Верховной Раде стали какими-то уродами и дебилами с "потойбічного світу", — пише у своєму шкільному творі "В якій країні я живу" 10-річний киянин Іван. — Я имею в виду, что если бы Ющенко не было на должности президента, или вообще не было бы этих последних президентских выборов, то люди не потеряли бы интерес к политике. Мне не нравится, что власти не спрашивают мнения народа".

Іван взяв участь в експериментальному дослідженні "Україна очима дітей". Його провів Київський інститут проблем управління ім. Горшеніна. У травні 100 учнів 5–6 класів столичних шкіл писали твори на задану тему. До кінця року дослідження проведуть по всій Україні.

— Результати нас дуже здивували. Ми не очікували, що в 11–12-річних дітей така увага до політики, — каже керівник проекту Вікторія Савостьянова, 24 роки. — Усе почалося з помаранчевої революції. За політикою слідкує вся Україна. А якщо цікавляться батьки, значить і діти також.

Більшості опитаних не подобається політична ситуація в державі. Вони критикують президента і Верховну Раду. Є твори, автори яких задоволені Україною. Але їх менше.

"Я живу в дуже багатій країні. Вона багата тим, що у неї дуже багато є полів пшениці, яка є життям людства. Із цієї пшениці роблять хліб, — пише п"ятикласниця Владислава (прізвища дітей на прохання організаторів дослідження не вказуються). — Всі іноземці дуже люблять сидіти в наших музеях по кілька годин. Вони дивляться на одну скульптуру, одну картину по кілька годин. Вони не можуть зрозуміти, як це можна зробити? Вони кажуть: це не скульптура, це не картина — це шедевр!".

У своїх творах діти радіють, що в Україні пройде фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Вони знають, що існують "чорні ринки", де продають людей, крадені речі, кокаїн і зброю. Знають, що в Україні розповсюджений СНІД та курячий грип.

Ваня закінчив свій твір анекдотом: "Приходит Ющенко к Бабе Януковичу и говорит: "Баба Янукович, помоги мне найти мою Василису-Тимошенко". — "Вот тебе волшебный клубочек. Завязывай ты, Виктор Андреевич, с девками".

Зараз ви читаєте новину «Діти критикують президента і Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі