пʼятниця, 08 червня 2018 00:10

Десятеро людей померли від кору

5 червня в Одесі від ускладнень кору померла 10-місячна дитина. Це десята жертва недуги з початку року. За п'ять місяців в Україні на кір захворіли 18 144 людини.

— Причина поширення кору — відмова від вакцинації. Хвороба швидко розповсюджується повітряно-крапельним шляхом, — каже 52-річна Ольга Голубовська, головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я. — За симптомами кір нагадує грип, однак небезпечний ускладненнями. Ліків від цієї інфекції немає. Рятує лише щеплення. Аби убезпечити себе, треба двічі вакцинуватися — у 12 місяців і 6 років.

За останній місяць на кір масово перехворіли діти в одній із шкіл Закарпаття, студенти в Дніпрі, військові на Вінниччині. Улітку спеціалісти чекають на другу хвилю поширення хвороби.

Зараз медики проводять додаткове щеплення всіх груп дітей до 18 років. Партію вакцини бельгійського виробництва надав дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй. Вона ефективна та якісна, запевняють лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Десятеро людей померли від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі