пʼятниця, 05 лютого 2010 07:03

Депутати змінили Закон "Про вибори президента"

Верховна Рада внесла зміни Партії регіонів в Закон "Про вибори президента". Він скасовує кворум на засіданнях виборчих комісій. Тепер замість 2/3 членів комісії присутніми на засіданні можуть бути 50% плюс 1 і таке засідання вважатимуть легітимним. Закон також передбачає можливість заміни членів виборчих комісій, якщо вони не з"являються на засідання у день голосування.

Прем"єр Юлія Тимошенко відразу заявила, що ці зміни призведуть до фальсифікацій під час голосування. Пригрозила можливим зривом виборів. І закликала главу держави не підписувати закон. Водночас у Секретаріаті президента кажуть, що Віктор Ющенко збирається його підписати.

Голова комітету виборців Олександр Черненко, 33 роки, критикує зміни. Каже, їх не можна вносити за кілька днів до виборів.

— Але на виборців вони суттєво не вплинуть, хіба опосередковано. Комісії тепер можуть працювати мінімальним складом. А чим менше буде членів комісії, тим більше навантаження лягатиме на них по видачі бюлетенів, по організації голосування на дому. Відповідно можуть бути черги.

Зараз ви читаєте новину «Депутати змінили Закон "Про вибори президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі