четвер, 10 грудня 2020 00:35

Депутати перед сесією заспівали гімн Угорщини

Гімн Угорщини співали депутати й голова Сюртівської об'єднаної територіальної громади на Закарпатті перед засіданням 21 листопада. Інцидент став відомим минулого тижня, коли відео із сесії з'явилося в інтернеті.

— Я і депутати склали присягу українською, заспівали гімн України. І лише потім виконали угорський, — говорить голова ОТГ Арпад Пушкар, 60 років. — Із 22 депутатів, 17 — угорці. На території громади живуть представники угорської нацменшини. Тому й заспівали. Відео є провокацією. Її зробили конкуренти, які балотувалися на посаду голови ОТГ, але програли.

Депутати співали не гімн, а нашу національну молитву, заявили в посольстві Угорщини.

Після оприлюднення інциденту в мережі з'явилося звернення до депутатів від чоловіка в камуфляжі. Погрожував за подібні дії. На відео був зображений логотип "Правого сектора". В організації заявили, що не мають до нього стосунку.

Інцидент намагається роздути Росія, каже політолог 55-річний Андрій Золотарьов:

— Для неї це наче доказ, який підтверджує російські розповіді про український нацизм та утиски угорської меншини. Все виглядає, як провокація, бо є забагато неправдивої інформації та ознаки штучного поширення конфлікту. Інцидент вирішується на політичному рівні. Якщо між собою поспілкуються керівники обох країн, усе має закінчитися.

Зараз ви читаєте новину «Депутати перед сесією заспівали гімн Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі