вівторок, 08 травня 2012 05:15

Депутат Матвієнко витратив 10 тисяч гривень на мобілки

Нардеп-"нунсівець" 59-річний Анатолій Матвієнко роздавав мобільні телефони на Вінниччині. Відвідав селища Теплик, Чечельник, Тростянець та міста Гайсин, Бершадь і Ладижин. У будинках культури збирав місцевих та школярів із ближніх сіл і проводив конкурс на найкращу писанку. Скрізь визначав шістьох переможців і дарував мобілки "Самсунґ".

— Я це робив не для того, щоби підкупити виборця, а щоб відроджувати культурну самобутність, — говорить Матвієнко. — Я ж не вручаю подарунків просто так. Не хочу цим принижувати людей, платити їм данину. Це заохочувальні призи для підтримки культурної акції. Я свою першу писанку намалював у 50 років з онуком. Раніше мене ніхто цього не вчив. Тому я вирішив навчити дітей. Дарую телефони, бо знаю, як сільські діти про такі мріють. Мобільники недорогі. Один мені обійшовся десь у 250 гривень, бо брав оптом 40 штук. Школам та садкам вручав цифрові фотоапарати. У мене зарплата 17 тисяч гривень, а 14 тисяч мені виділяє держава для роботи з виборцями.

Нардеп почав презентувати мобільні торік у грудні.

— Організував свято до дня Святого Миколая для вихованців Джулинської школи-інернату. Діти писали листи. За найкращі дарував телефони, цифрові плеєри і радіогодинники, — розповідає 44-річна Світлана Шульц із Бершадської райдержадміністрації. — Анатолій Сергійович прискорив будівництво газової магістралі до Бершаді. На два роки спорудження спинили. За сприяння Матвієнка району нарешті виділили з бюджету 10 мільйонів гривень.

Народний депутат-"регіонал" Ірина Бережна у Харкові роздає продуктові набори — гречку, олію, згущене молоко, цукор, чай, печиво і цукерки. Її колега Ірина Горіна вручала у цьому місті харчі та подарункові сертифікати на 500 грн на покупки в одній із парфумерних мереж. Зять Горіної — Олесь Довгий, що балотуватиметься в Дніпровському районі столиці, теж задобрював виборців продуктами. Позафракційний Володимир Пилипенко на Полтавщині роздає гречку, рис, макарони, олію, кільку в томаті. Екс-нардеп Олександр Волков на Сумщині — горілку зі своїм зображенням. Також у Києві шампанським із власним портретом вітав людей із Новим роком "регіонал" Максим Луцький.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Матвієнко витратив 10 тисяч гривень на мобілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі