четвер, 30 грудня 2010 05:00

Чупакаброю може бути гібрид рисі та лісового кота

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Фото вбитої чупакабри виставив в інтернеті американець Марк Котрен
Фото вбитої чупакабри виставив в інтернеті американець Марк Котрен

У січні цього року у кущах поблизу церкви в селі Хмелів Володимир-Волинського району Волині рибалки знайшли скелет істоти завдовжки 120 см. Череп з іклами, вигнутий хребет, лише нижні кінцівки, які схожі на кролячі або собачі. Лопаток і плечового пояса не було.

28 лютого невідомий звір випив кров у понад півсотні кролів у сусідніх селах П'ятигори і Глинськ Здолбунівського району Рівненщини. Потвору, яка нападає на тварин, називають чупакаброю.

Увечері 12 березня істота накинулася на 40-річну Раїсу Середюк з П'ятигір. Мисливці і міліціонери кілька днів робили облаву на звіра, але не знайшли.

16 березня у селі Бобовище Мукачівського району Закарпаття щось передушило сотню кролів. Істоту завбільшки із собаку, з довгим пухнастим хвостом побачив на обійсті Іван Федака, 42 роки. Вона втекла, перестрибнувши через 1,5-метровий паркан.

У ніч на 17 квітня чупакабра вбила 13 кролів, чотири індики і п'ять курей у селі Зоря за 15 км від Рівного. У двох кролів звір вигриз серце й легені.

19 травня Петро Цицюра із села Раковець Збаразького району Тернопільщини уночі побачив біля клітки з кролями двох істот завбільшки з німецьких вівчарок. Кудлатих, як вівці. Вони залишили сліди у формі трилисника з гострими кігтями.

21 липня Віктор Ніколюк із села Чемер Козелецького району Чернігівщини наколов на вила звіра, що схожий на кенгуру, із довгими вухами. При розтині лікарі-серологи дійшли висновку, що це мутант собаки і лисиці.

21 вересня біля райцентру Кобеляки на Полтавщині люди бачили істоту 120–150 см заввишки. Мала грубу шерсть, стрибала на двох ногах.

Наприкінці жовтня істота вирвала двері кліток і подушила кролів у половини жителів села Сосонка під Вінницею. Безкровні трупи лишила на землі.

У листопаді у місті Конотоп на Сумщині невідома тварина задушила 15 кролів і 30 курей. Люди описували чупакабру як кучеряву темну собаку, схожу на тер'єра. Дехто казав, що бачив у небі летючих собак і лисиць.

Науковці не мають відповіді, що душить домашніх тварин.

— Мені показували фотографії слідів у рівненських селах. Я сказала би, що вони подібні до вовчих. Можу припустити, що це гібрид пса і вовка, бо крупний і не боїться людей. Або виродження якогось хижака внаслідок хвороб, — каже 34-річна Ірина Оліферук, науковий співробітник Рівненського зоопарку.

Такої думки і Василь Кваша, завідувач кафедри зоології Тернопільського національного педагогічного університету ім. Гнатюка:

— Чупакабра не могла виникнути через схрещування кенгуру із бродячим собакою чи вовком, як багато хто думає. Міжвидових гібридів не буває. Якщо навіть допустити, що чупакабра з'явилася внаслідок схрещування окремих особин, то це могла бути хіба що дика або здичавіла домашня собака з вовком. Їхнє потомство справді виділяється особливою силою і відсутністю страху перед людьми. Ймовірним також є схрещування рисі та лісового кота. Все інше — зі сфери фантастики.

Звір роздер куртку і подряпав спину

Раїса Середюк із села П'ятигори Здолбунівського району Рівненщини постраждала від невідомого звіра. 12 березня верталася додому з роботи на фермі. Біля цвинтаря її наздогнав хижак. Вдарив лапою, роздер куртку, подряпав спину. Жінка знепритомніла.
Запам'ятала лише, що тварина була людського зросту, стрибала на двох лапах, а на передніх мала по три пальці з гострими кігтями. Тіло в шерсті, голова худа й продовгувата. Від монстра жахливо смерділо.
— Ой, і згадувати не хочу, бо страху натерпілася, — каже Раїса Володимирівна. — Мені тоді мову відняло, тіло не відчувала. Отямилася у районній лікарні. Пробула там два тижні. Потім боялася виходити із хати по вечорах, навіть до сусідів.
Кілька місяців у селі ніхто не душить кролів. І собаки перестали по ночах вити.

Зараз ви читаєте новину «Чупакаброю може бути гібрид рисі та лісового кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі