четвер, 12 лютого 2009 19:31

Cтуденти мітингують проти імені Стуса

200 студентів і аспірантів Донецького національного університету (ДонНУ) мітингували позавчора біля головного корпусу.

Вийшли на вулицю о 12.35, у перерві між 3-ю і 4-ю парами, аби висловити незгоду з бажанням назвати заклад на честь письменника Василя Стуса. Молоді люди тримали плакати з написами: "Наше имя — национальный", "Нам не нужны имена". У більшості на одязі були синьо-жовті стрічки.

22-річний аспірант історичного факультету Антон Лягуша теж прийшов на мітинг. Каже, що перейменувати вуз пропонує невелика група студентів, а більшість проти цього.

— Я хочу, аби вуз і далі носив свою назву. Якщо вже обирати йому нове ім"я, то є багато відомих гідних фізиків, математиків, літераторів, — каже Антон.

Раніше президент Віктор Ющенко доручив міністру освіти Іванові Вакарчуку та губернатору Донеччини Володимирові Логвиненку розглянути пропозицію перейменувати заклад. Тоді повідомлялося, що її висунули самі ж студенти.

Керівник студентської профспілки університету Олексій Булавін, 33 роки, стверджує: то була не студентська ініціатива. В Інтернеті було опубліковано лист із такою ідеєю. Під ним підписалися 600 осіб. Із них лише 14 навчаються у ДонНУ.

У вузі вважають: остаточне рішення слід прийняти на загальних зборах профспілок і органів студентського самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Cтуденти мітингують проти імені Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі