середа, 13 квітня 2011 03:30

Чотиримісячного хлопчика залишили на підвіконні

Автор: фото: Іван КРУПНИК
  Цього хлопчика знайшли у місті Жмеринка на Вінниччині між поверхами в багатоквартирному будинку. Зараз він у районній лікарні. Медики називають його Андрійком
Цього хлопчика знайшли у місті Жмеринка на Вінниччині між поверхами в багатоквартирному будинку. Зараз він у районній лікарні. Медики називають його Андрійком

У центрі міста Жмеринка Вінницької області на дев'ятому поверсі будинку по вул. Київській, 1а знайшли чотиримісячного хлопчика.

— Вийшов десь коло восьми вечора минулої п'ятниці покурити на лєсничну площадку. Дивлюся — щось лежить на підвіконні між етажами. Думав, ігрушка, а то оказалася дитина, — говорить 60-річний Микола Бондарчук. Їхня багатоповерхівка розташована поряд з авто- та залізничним вокзалами. — Думаю, дитя залишила якась женщина. Мужчина навряд. Лічно я ніколи не оставив би. Покликав дочку, визвали міліцію.

31-річна Світлана Левицька, донька Миколи Кириловича, має двох синів. Одному п'ять місяців, другому 3 роки. Знайду забрала до квартири.

— Я йому дала смєсь "Малютку", а він від неї рве. Тому зварила кашку "Малиш" — їв гарно. Він такий десь по віку, як мій синочок. Переодягнула йому памперси. Дитина ухожена, ногтики обрізані. Може, ту жінку вигнав чоловік або нема родичів і вона кинулася в крайності, — міркує Світлана. — Певне, почула через двері плач моїх дітей і коло нас поклала.

На хлопчикові був синій вельветовий комбінезон, голубі повзунки, бордовий вовняний светр зі вставками сірого та білого, синя футболка. На ногах — дві пари в'язаних шкарпеток. Немовля відвезли до дитячого відділення райлікарні.

— Він має 60 сантиметрів зросту і важить 6 кілограмів 200 грамів, — розказує Володимир Сичик, начальник Жмеринської кримінальної міліції у справах дітей. — Лікарі кажуть, здоровий. Тепер перевіряємо жінок району, які мають дітей віком чотирьох—шести місяців.

— Схожий випадок був 1994 року, — згадує заступник головного лікаря Олександр Шевчук. — Новонароджену дівчинку знайшли біля мусорки неподалік третьої школи. Віддали у прийомну сім'ю.

У лікарні хлопчика називають Андрієм. За кілька днів зареєструють у загсі. Світлана Левицька його навідує щодня.

Зараз ви читаєте новину «Чотиримісячного хлопчика залишили на підвіконні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі