четвер, 05 лютого 2009 17:56

Чоловік перевозив через кордон 4,5 мільйона доларів

Саме стільки "зелених" намагався перевезти через україно-російський кордон 21-річний харків"янин Іван Шилов.

— Він був за кермом мікроавтобуса "фольксваген". Близько першої ночі хотів проїхати по "зеленому коридору". Але нашому старшому цей чоловік здався підозрілим, — розповідає Олександр Почтовий, перший заступник начальника Харківського прикордонного загону. — По-перше, він був занадто спокійний, хоча будь-яка людина на кордоні хвилюється. По-друге, година ночі. Чому, питається, він із Харкова так пізно виїжджав? Ну і головне — спеціальні заглушки, які закривають кріплення внутрішньої обшивки, були пошкрябані. А це — вірний знак, що обшивку тільки-но знімали.

Прикордонники попросили водія відігнати автівку на ретельніший огляд. Відігнули обшивку. Звідти випали два целофанових пакети.

— У них було 200 тисяч американських доларів, — каже Почтовий. — Продовжили огляд — і знайшли ще 43 таких же пакети. Загальна сума становила 4,5 мільйона доларів.

Шилова одразу ж затримали співробітники підрозділу "Альфа" Служби безпеки України. Звідки й для кого він віз таку суму новеньких доларів, пояснити відмовився. Сказав, що відповідатиме на запитання лише у присутності адвоката.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за контрабанду. Це найбільша за останні десять років сума, яку незаконно намагалися вивезти з України.

Якщо провину водія доведуть, він проведе за ґратами до 12 років. Вилучені в нього долари найближчим часом передадуть до державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік перевозив через кордон 4,5 мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі