вівторок, 06 серпня 2019 07:15

Члени ЦВК літали на проблемний округ вертольотом

Центральна виборча комісія повторно перерахувала голоси і встановила результати виборів в окрузі №50 у Покровську Донецької області. Оприлюднили їх 5 серпня. За бюлетенями із 14 дільниць члени ЦВК літали вертольотом.

За попередньою інформацією Центрвиборчкому, переміг кандидат від "Опозиційного блоку", мер Покровська Руслан Требушкін. За нього проголосували 30,29% виборців. За його опонента, мера Добропілля Андрія Аксьонова — 29,97%. Він балотувався як самовисуванець. Требушкін випереджав Аксьонова на 206 голосів.

23 липня біля ОВК почалися протести. Спостерігачі виявили розбіжності у протоколах. Заявили про можливі фальсифікації та необхідність перерахунку.

Роботу комісії було заблоковано. Туди вертольотом доправили спецпризначенців Нацполіції, яка взяла будівлю під охорону.

2 серпня Донецький окружний апеляційний суд зобов'язав ОВК провести повторний підрахунок голосів на трьох дільницях. Члени комісії цього не зробили.

— Вертоліт Міністерства внутрішніх справ дозволив швидко перевезти документацію до Києва. І попередити можливі провокації, — прокоментував заступник голови ЦВК 46-річний Євген Радченко. — Таке трапилося вперше.

Для охорони залучили спецпідрозділ поліцейських.

Руслан Требушкін перебуває в базі сайта "Миротворець" за підтримку незаконних збройних формувань.

Андрія Аксьонова звинувачували в отриманні російського паспорта. Документи про це публікував народний депутат Дмитро Лубінець. Аксьонов заперечує.

Зараз ви читаєте новину «Члени ЦВК літали на проблемний округ вертольотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі