пʼятниця, 28 жовтня 2016 00:30

Цитрусові подешевшали вдвічі

Від початку жовтня в Україні подешевшали цитрусові. Ціна на мандарини знизилися майже вдвічі. Про це повідомляє компанія "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

— Ціни на апельсини почали падати на початку вересня. Лимони подешевшали на 20 відсотків. Їх продають по 25–28 гривень за кілограм, — каже Марія Лакеєва, аналітик "АПК-Інформ".

— Зараз з'явилися нові сорти цитрусових. Вони дешевші, краще зберігаються. Їх возять із Туреччини, а не з Аргентини чи Південно-Африканської республіки, як це робили влітку, — говорить директор Асоціації постачальників торговельних мереж 43-річний Олексій Дорошенко. — Окрім цитрусових, має впасти ціна на гречку. Від початку року до 1 липня ця крупа дорожчала майже щотижня. Потім почалося здешевшання. Гречка переоцінена щонайменше в півтора разу. Решта продуктів дорожчатимуть і далі. Особливо курятина, ковбаса першого сорту, сало та яйця. На останні від початку року ціни зросли майже вдвічі. Торік інфляція становили 43 відсотки, зараз — 6. Проте вартість харчів зростає швидше, ніж у цей час торік. Дорожчатимуть сири, бо ціна молока збільшилася на 12 копійок за літр.

Зараз ви читаєте новину «Цитрусові подешевшали вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі