пʼятниця, 12 серпня 2011 05:15

Цирк "Кобзов" почали демонтувати

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Чоловіки розбирають концертний зал ”Кобзов” поблизу столичної станції метро Лук’янівська в середу, 10 серпня. Шатро зберігатимуть на складі під Києвом
Чоловіки розбирають концертний зал ”Кобзов” поблизу столичної станції метро Лук’янівська в середу, 10 серпня. Шатро зберігатимуть на складі під Києвом

10 серпня почали демонтувати концертний зал цирку "Кобзов", що на столичній вул. Дегтярівській поблизу станції метро Лук'янівська. Розібрали шатро та місця для сидіння.

— 16 липня власники території, на якій розташований концертний зал "Кобзов", попросили нас за два дні покинути територію, — розповідає 37-річний Микола Кобзов, президент "Циркової спільноти Кобзова". — У зверненні написали: "Якщо не зробите цього у дводенний термін, то ми притягнемо вас до кримінальної відповідальності". За такий короткий час концертний зал розібрати неможливо. Для цього потрібно мінімум два місяці.  Сьогодні подзвонили із Шевченківської адміністрації і кажуть: "На підставі яких документів ви займаєте цю територію?". Вони самі давали нам дозвіл на розміщення.

Микола Кобзов орендував територію з травня 2010 року:

— Тоді на цьому місці було сміттєзвалище. Ми все прибрали, поклали асфальт, обгородили територію. Витратили півтора мільйона гривень. Договір про оренду одного гектара землі підписували до 2012 року. Судитися не збираємося, бо все одно нічого не доведемо. Зараз на цьому місці мають розпочати будівництво висотного будинку.

Під шатром цирку місця було для 3 тис. глядачів. Цьогоріч у червні там провели міжнародний цирковий фестиваль "Золотий трюк".

— Я звернувся з відкритим листом до президента Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова та голови Київської адміністрації Олександра Попова. Прошу їх знайти територію для розміщення концертного залу. Я не прошу, щоб мені безкоштовно виділили землю. Ми орендуватимемо її за гроші.

Зараз ви читаєте новину «Цирк "Кобзов" почали демонтувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі