пʼятниця, 07 вересня 2007 07:10

Чернігівці отруїлися аміаком із м"ясокомбінату

ТРЕТЬОГО вересня на Чернігівському м"ясокомбінаті прорвало трубопровід з аміаком. О 4-й ранку обвалилася частина стіни основного виробничого корпусу, побудованого 1960-го. Там розміщені холодильні установки. Через обвал розгерметизувався трубопровід з аміаком.

Через вулицю в будинках живуть люди. Наступного дня після аварії в приміщеннях відчувався різкий запах аміаку.

— Безсонною була ніченька, — бідкаються на прохідній м"ясокомбінату.

Чотири підрозділи МНС одразу після аварії перекрили трубопровід, але не змогли швидко відключити електрику в усій будівлі. Тож чимало аміаку просочилося в повітря. Аварію ліквідували до обіду.

Через витік аміаку чернігівці, які живуть на вул. Любецькій, почуваються зле.

— З очима щось трапилося, наче осліпило. Тепер ось мене всю трясе, — скаржиться 76-річна Олімпіада Шульга. — Сестра казала, щоб я до неї перебиралася. Але я така слаба, що східцями не піднімуся.

— Листя на яблунях та грушах, липі, винограді стали червоно-сірими, — розказує 48-річний Олександр Чередниченко. — М"ята пропала. Кішка ледь пересувається, наче чумна стала. Мені теж погано. В одного з сусідів навіть кров носом пішла. Ми ходили до директора м"ясокомбінату. Він нічого конкретного нам не пообіцяв.

Можливо, після аварії м"ясокомбінат закриють на реконструкцію.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівці отруїлися аміаком із м"ясокомбінату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі