четвер, 19 травня 2022 00:45

Церква будуватиме житло для переселенців

Православна церква України за підтримки благодійників зведе тимчасове житло для переселенців, які залишилися без помешкання.

— Ми вирішили, що Митрополичий фонд Православної церкви збудує комфортне житло для тих, хто зараз його найбільше потребує, — для українських родин, чиї домівки зруйнували окупанти, — каже настоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, 43 роки. — Перший етап будівництва обійдеться у 20 мільйонів гривень. Кошти знайшли. Їх виділив голова фонду Меценатської ради Андрій Мацола.

Модульні будинки зведуть у населених пунктах Київщини, які найбільше постраждали через війну.

— Міста Гостомель, ­Бородянка, Ірпінь, Буча, села Озерне, Мощун та інші — всі вони поруч із Вишгородом, місцем, де мешкає моя сім'я. Жителі цих міст і сіл — мої сусіди, — каже 44-річний Андрій Мацола. — Тисячі з них після рашистської окупації залишилися без даху над головою. Ми не можемо бути осторонь. Перші будинки здамо в експлуатацію на початку червня, решту — до середини літа. Туди заселяться 50 сімей. Коли люди почнуть повертатися у відновлені помешкання, на їхнє місце заселять нових постраждалих.

Переселенці вже оселилися у двох тимчасових модульних містечках американського типу у Львові. Добудовують третю таку локацію. Паралельно зводять дерев'яні хати для вагітних жінок-переселенців. Роботи фінансує Червоний Хрест.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Церква будуватиме житло для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі