понеділок, 31 липня 2006 19:52

Церква благословила байкерів

На початку вересня цього року з Києва до Чернігова поїдуть близько трьох тисяч байкерів на мотоциклах. Вони відвідають православні церкви, проведуть рок-концерти і спеціальні мотоциклетні конкурси. Байкерів на мотопробіг благословила Українська православна церква Московського патріархату.

— Нещодавно до нас звернулися представники різних українських і російських байкерських клубів, — розповів "ГПУ" 47-річний Василь Аніфімов, керівник прес-служби УПЦ МП. — Вони планують зібратися на початку вересня в Києві. Попросили благословити їх на мотопробіг до Чернігова. Церква погодилася.

Таким чином байкери хочуть довести, що всі вони — православні віруючі. Шанують церковні святині. Крім того, планують своїм пробігом пропагувати загальнолюдські й сімейні цінності. В Україну приїдуть відомі мотоклуби з Росії та Білорусі.

— Головне сьогодні — відволікти дітей і молодь від наркотиків і різноманітних забігайлівок, — каже Аніфімов. — Натомість пропагувати спорт і добро. Церква і байкери допоможуть один одному в цій справі.

Організатори поки що визначають точну дату виїзду і запевняють, що сумувати під час мотопробігу не доведеться нікому.

Зараз ви читаєте новину «Церква благословила байкерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі