вівторок, 16 серпня 2016 00:05

Бойовики оголосили мобілізацію

Загальну мобілізацію на окупованій частині Донбасу оголосив лідер бойовиків 40-річний Олександр Захарченко. Мовляв, є загроза наступу українських військ одразу з трьох напрямків.

— Повну мобілізацію Захарченко оголосив із п'ятниці. Імітують спроби в Донецьку й Луганську донести до людей інформацію про нібито наступ української армії. Фактично багатьох людей доводять до паніки, — каже 49-річний Юрій Тандіт, радник голови СБУ.

Раніше Головне управління розвідки повідомило, що бойовики хочуть підірвати одну зі своїх бойових позицій. Потім звинуватять українців у порушенні Мінських угод.

— У суботу вони провели підготовку підриву однією з власних передових позицій у районі села Нижнє Лозове. Підрив планують здійснити у присутності кореспондентів російського телеканалу "Лайф ньюз", — говорить спікер штабу АТО Олександр Мотузяник, 43 роки.

3080 українців звільнили з полону від початку війни на Донбасі. Про це говорить радник голови СБУ Юрій Тандіт. На окупованій території досі незаконно утримують 107 українців, у Росії — 9. Офіційно бойовики підтверджують перебування у них 45 полонених.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики оголосили мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі