четвер, 12 березня 2020 06:25

Бойовики хочуть більше грошей

 

Україна воює із Росією 2203 дні — довше, ніж тривала Друга світова війна, яка продовжувалася 2194 доби. Офіційно агресія рахується з 1 березня 2014 року, коли Рада Федерації Росії дозволила застосувати регулярну армію на території України.

У перші дні березня 2014-го російські війська заблокували українські органи влади та військові частини у Криму. 14 квітня захопили місто Слов'янськ на Донеччині.

З 25 лютого по 2 березня гібридні сили Росії 64 рази атакували українські війська.

— Здійснили 11 розвідувальних прольотів безпілотників над бойовими порядками Об'єднаних сил, — кажуть в аналітичному центрі "Інформаційний спротив". — Особливу увагу зосереджують на уточненні оперативної обстановки.

В останні дні лютого бойовики атакували українських воїнів частіше, ніж у середині місяця. Ескалацію пов'язують із переговорами голови Офісу президента України Андрія Єрмака із заступником глави Адміністрації президента Росії Дмитром Козаком. Вони зустрічалися 1 березня у білоруському Мінську.

— Також пов'язана з відставкою Владислава Суркова (радник президента Росії Володимира Путіна, до 18 лютого курував бойовиків. — ГПУ). І з тим, що зараз тривають переговори про звільнення полонених і спільну зустріч Зеленського з Путіним, — припускає колишній міністр окупованих територій 56-річний Георгій Тука.

З початку 2020 року на фронті зафіксували 520 бойових зіткнень та обстрілів. Загинули 18 бійців, 58 солдатів отримали поранення. Найгострішою ситуація була 18 лютого. Тоді бойовики вибили українських військових із спостережного пункту "Баня" біля села Кримське на Луганщині. Загинув один воїн і четверо отримали поранення. 6 березня на тому ж напрямку підірвали машину піхоти. Один військовослужбовець загинув, троє скалічились.

Із 6 березня бойовики активніше використовують пропаганду.

— Бо чекають на ревізійну комісію з Росії, — каже Дмитро Гуцуляк із Міністерства оборони України. — Хочуть вибити більше грошей, тому активно розповсюджують повідомлення про те, що українська армія планує наступ. А їм, мовляв, треба посилити оборону.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики хочуть більше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі