пʼятниця, 12 травня 2017 06:00

Бойовик підписав контракт з українською армією

10 травня на Донеччині Служба безпеки України затримала бойовика, якому вдалося влаштуватися до української армії. Колишній афганець у липні 2014 року приєднався до бойовиків ДНР. ­Був ­артилеристом.

— Знищував українські позиції біля Сніжного, Дмитрівки й Іловайська, — кажуть у СБУ. — У серпні 2014-го його поранили. Після виходу з лікарні повернувся до свого угруповання. Пройшов навчання під керівництвом російських військових на прізвиська Терек та Урал. Воював під Дебальцевим.

Бойовик розповів, навесні 2015 року розчарувався в "ідеях Новоросії" та виїхав у Росію. Там живе сестра. Поїхав за посвідченням учасника так званого ополчення ДНР. Його підписав терорист 46-річний Ігор Гіркін.

Навесні 2016-го бойовик повернувся в Україну. Мовляв, не було на що жити. Вступив до лав Збройних сил. Направили його до підрозділу, який бере участь в АТО. Там і затримали. Може отримати від 8 до 15 років тюрми за терористичну діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик підписав контракт з українською армією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі