вівторок, 15 травня 2018 06:50

Бойовики внесли Рубана у список на обмін полоненими

Бойовики терористичної ДНР внесли у свій список на обмін полоненими голову громадської організації "Офіцерський корпус" 50-річного Володимира Рубана.

Про це заявив голова Служби безпеки Василь Грицак, 51 рік:

— Ми були здивовані, коли донецька сторона внесла його у список осіб, у яких вони зацікавлені. Напевно, це говорить про те, що він є для них цінним. Той самий Володимир Рубан, який є подільником Надії Савченко. Це не анекдот, а реальна вимога бойовиків.

Володимира Рубана затримали 8 березня цьогоріч на українському блокпосту "Майорськ" у Донецькій області. Їхав з окупованої Горлівки мікроавтобусом забитим зброєю. Нібито мав її використати для терактів у центрі Києва, вбивства депутатів і перших осіб держави. Спільником Рубана в СБУ та Генеральній прокуратурі вважають Надію Савченко, 37 років. Обоє перебувають під ареш­том.

— Рубан мовчить. Розуміє, що потрібен Кремлю, тому нічого не каже. Бо як здасть усіх, то підставить Росію під нові санкції. А доки мовчатиме — його намагатимуться витягнути під час обміну чи вбити. Тому і внесли у список, — говорить політолог 39-річний Кирило Сазонов. — Надію Савченко не намагаються поміняти, бо вона влаштовує Росію і в якості оратора. На волі від неї Кремлю користі мінімум. А її показань ніхто не боїться, бо навіть найдовірливіший глядач уже сумнівається в адекватності її заяв.

Якщо росіяни хочуть Рубана, то можемо говорити про варіант обміну "всіх на всіх".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики внесли Рубана у список на обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі