вівторок, 19 липня 2016 06:35

Біометричний паспорт видаватимуть із 14 років

Автор: ФОТО З САЙТА www.ukurier.gov.ua
  Жінка показує пластиковий паспорт нового зразка. У ньому немає відмітки про шлюб
Жінка показує пластиковий паспорт нового зразка. У ньому немає відмітки про шлюб

Верховна Рада 14 липня запровадила біометричні паспорти замість звичайних паперових. Законопроект підтримали 226 депутатів. Документи видаватимуть із 14 років.

Підлітки отримуватимуть паспорт на чотири роки, далі його змінюватимуть щодесять років. Текст друкуватимуть українською та англійською мовами — ім'я та прізвище, місце народження, громадянство, термін дії. Відмітки про шлюб не ставитимуть. Повнолітніх зобов'яжуть внести електронний підпис, за згодою — відбитки пальців.

Перші паспорти отримають безкоштовно. Згодом документ коштуватиме близько 250 грн, остаточну ціну затвердить Кабінет міністрів.

— Вартість залежатиме від швидкості виготовлення. У Грузії біометричний паспорт за годину оформлять за 100 доларів, за місяць — 10 доларів, — пояснює міністр юстиції 37-річний Павло Петренко.

Документи видаватимуть Державна міграційна служба та Центри надання адміністративних послуг. Зараз створюють Єдиний демографічний реєстр, в якому зберігатимуть дані всіх українців.

Зараз ви читаєте новину «Біометричний паспорт видаватимуть із 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі