вівторок, 21 листопада 2017 00:15

Білоруси звинуватили в шпигунстві українського журналіста

У Білорусі затримали журналіста "Українського радіо" Павла Шаройка. Звинуватили в шпигунстві. Нібито мав документи білоруського міністерства оборони із грифом "Таємно". 15 листопада за подібним звинуваченням затримали й українського бізнесмена Олександра Скибу.

Шаройко з 2011 року працює у Білорусі. Очолював кореспондентський пункт інформаційного агентства УНІАН. З січня 2015-го співпрацює з "Українським радіо". Затримали журналіста 25 жовтня. Його утримують у слідчому ізоляторі.

Кореспонденту намагалися передати документ із грифом "Таємно", але він виявився підробкою, каже народний депутат Дмитро Тимчук:

— Це не фінальний документ із підписами, виконавцями, вихідним номером і печаткою, а чорновий варіант. На ньому відсутні обов'язкові елементи, необхідні для паперів із грифом таємності. Такий документ могли створити агенти російської Федеральної служби безпеки або їхні поплічники в білоруському Комітеті державної безпеки.

Олександр Скиба — директор заводу обважнювачів із міста Костянтинівка на Донеччині. До Мінська прилетів на переговори з партнерами. Його затримали в аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси звинуватили в шпигунстві українського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі