пʼятниця, 20 листопада 2009 08:02

Банки обмежили продаж валюти

Від 20 листопада за вказівкою Нацбанку людина чи підприємство не зможуть придбати впродовж дня понад $10 тис. При купівлі будь-якої суми валюти в клієнта вимагатимуть паспорт та ідентифікаційний код. Документ НБУ передбачає також, що банки не зможуть самовільно змінювати курс валют упродовж дня. Керівник центрального відділення встановлюватиме його до початку роботи.

Приватний підприємець Олексій Демиденко, 31 рік, продає побутову хімію у власному кіоску біля станції метро Дорогожичі в Києві. Нововведенням невдоволений.

— За день маю 15 тисяч гривень виторгу. Усі гроші відразу міняю на валюту, — пояснює. — За місяць маю розраховуватися з оптовиками й не хочу "пролетіти" на курсі валют. Доведеться через день бігати до банку. А я людина зайнята.

— Усе вказує, що уряд і Нацбанк готуються до значної інфляції, — коментує 30-річний Олексій Лупоносов, керівник Українського банківського порталу. Підприємства, пояснює, почнуть фіксувати свої доходи у валюті. Заборона продавати її понад визначену суму має стримати попит на неї.

Лупоносов переконаний, що такі методи не зменшать потреби у валюті.

— А от що покупці кинуться купувати її в міняйл — факт.

Зараз ви читаєте новину «Банки обмежили продаж валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі