пʼятниця, 03 вересня 2010 00:27

Багатодітним родинам почали давати посвідчення

Львів"янка 46-річна Антоніна Житнецька отримала свідоцтво, що її родина є багатодітною. Сім"я виховує п"ятьох дітей.

— Закон про пільги багатодітним прийняли у травні минулого року, — пригадує Антоніна. — Діє з січня. А тепер ще й посвідчення дають.

За законом батьки й діти з багатодітних родин повинні мати такі документи. Сім"я їхатиме безкоштовно, показавши документ у міському транспорті.

— Свідоцтва видають за місцем реєстрації одного з батьків, — каже "ГПУ" Андрій Рожнятівський, 36 років, керівник управління у справах сім"ї та молоді Львівської облдержадміністрації.

Аби отримати документ, батьки мають звернутися в місцеве управління сім"ї та молоді. Треба написати заяву, залишити ксерокопії паспортів батька й матері, копії свідоцтв про народження дітей, довідку про склад сім"ї, та по два фото кожного члена родини.

Свідоцтво надасть багатодітним родинам право на пільги.

— Такі родини отримають 50 відсотків пільг на квартплату, комунальні послуги, у приватному секторі — платитимуть за балонний газ півціни, — пояснює Рожнятівський. — Якщо в будинку нема центрального опалення, родина отримає 50 відсотків знижки на вартість палива.

Багатодітні родини мають право позачергово встановити телефон і платити за нього 50 відсотків абонплати. Діти безкоштовно отримуватимуть медпрепарати за рецептом лікаря в державних і комунальних закладах охорони здоров"я.

— Перелік пільг великий, — продовжує Рожнятівський. — Раніше складали списки таких родин і давали їх до установ. Тепер можна показати свідоцтво і безкоштовно їхати у транспорті, звернутися за медичним обслуговуванням, прийти до жеку та перерахувати комунальні платежі.

Зараз ви читаєте новину «Багатодітним родинам почали давати посвідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі