пʼятниця, 25 січня 2008 07:11

Автоперевізники протестують проти ДАІ

— Іванович, задовбуть нас до 10 лютого. Через те, що в маршрутках не було аптечки і прострочені вогнегасники, зняли номери з восьми машин, — скаржиться начальникові Петро, водій столичної маршрутки N723, що курсує з Вишневого до станції метро Либідська. — Зараз їду спершу платити штраф, щоб номера і права віддали, а потім куплю все необхідне. На машину треба витрати від 430 гривень.

Із 10 січня по 10 лютого ДАІ запровадило обмін інспекторами між областями. У Києві за порядком на дорогах стежать спеціалісти з Донецька. Вони штрафують маршутників. Столичні інспектори працюють у Сімферополі. Тамтешнім перевізникам також не подобається, що їх карають. Через це минулого вівторка в місті страйкувало 200 перевізників.

Акції протесту планують і водії маршрутних таксі в Херсоні. Їм не подобається, що інспектори з Вінниці штрафують за пасажирів, які стоять. Перевізники виправдовуються. Мовляв, у години пік людям не поясниш, що в маршрутку мають заходити стільки пасажирів, скільки є місць для сидіння.

У Дніпропетровську працівники ДАІ почали фотографувати випадки порушення правил руху водіями.

— Тепер менше суперечок між водіями та інспекторами. Якщо колись перші сперечалися і доказували, що це не вони порушували, то тепер їм показують знімок — і конфлікт закритий, — кажуть дніпропетровські даїшники.

Порушення знімають фотоапаратом "Визир". Таких у ДАІ Дніпропетровська три. За час рейду позбавили водійських посвідчень 350 дніпропетровців. Штрафи сплатили дев"ять тисяч осіб.

Торік у березні працівники ДАІ з Дніпропетровська записували порушення правил дорожнього руху на відеокамеру. Інспектори в цивільному одязі знімали та передавали інформацію колегам, які стояли далі на дорозі. Якщо водій не погоджувався з інспекторами, йому показували плівку.

За неповні два тижні рейду ДАІ вилучила 12 339 водійських посвідчень і склала 370 тис. протоколів про порушення правил дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «Автоперевізники протестують проти ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі