вівторок, 07 листопада 2017 07:00

Аміна Окуєва написала заповіт у червні

— Я б очень хотел, чтоб Амина была жива. Не задумываясь, принял бы на себя все пули. Но это невозможно и остается только мечтой, — каже 36-річний Адам Осмаєв, командир добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва.

30 жовтня близько 20:00 на залізничному переїзді в селищі Глеваха Васильківського району на Київщині невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому він їхав із дружиною 34-річною Аміною Окуєвою. Вона була добровольцем батальйону "Київ-2". В жінку влучили шість куль, одна потрапила в голову. Адам має вогнепальне поранення та відкритий перелом правої ноги. Його прооперували. Зараз перебуває під охороною в шпиталі Міністерства внутрішніх справ, до нього нікого не пускають.

Аміну Окуєву поховали 1 листопада в Дніпрі — поряд із могилою комбата батальйону ім. Джохара Дудаєва Іси Мунаєва, який загинув під Дебальцевим позаторік. Похоронну процесію охороняли автоматники. Місце поховання Аміна вказала в заповіті, який написала в червні.

Аміна Окуєва жива, її заховали від кілерів, вважає Маруся Звіробій із бригади швидкого реагування Національної гвардії України.

"Хтось бачив Аміну мертвою? На залізничному переїзді є кілька камер спостереження, де відео? Місця події з кривавими фото нема, тіла нема, місця захоронення нема", — написала у "Фейсбуку".

— Це була класична військова засідка. Ми переїхали переїзд, на другому повороті раптово почалася стрілянина з автомата. Я проїхав ще трохи і заглох — влучили в двигун, — додає Осмаєв. — Аміна була без свідомості. Кулі потрапили в різні частини тіла, жодна — в бронежилет.

Зараз ви читаєте новину «Аміна Окуєва написала заповіт у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі