четвер, 05 травня 2022 00:30

Актор Олексій Суровцев урятував 300 тварин

Автор: instagram.com/surovtsev.alexei
  Актор Олексій Суровцев був у відпустці, коли почалася війна. Як повернувся додому в Ірпінь на Київщині, почав вивозити з окупованого росіянами міста котів і собак
Актор Олексій Суровцев був у відпустці, коли почалася війна. Як повернувся додому в Ірпінь на Київщині, почав вивозити з окупованого росіянами міста котів і собак

Понад 300 котів і собак врятував із розбомбленого російськими війська Ірпеня на Київщині актор 39-річний Олексій СУРОВЦЕВ. Почав вивозити тварин, коли місто було окуповане. Після звільнення столичної області продовжує знаходити покинутих тварин і передавати їх господарям.

— Коли почалася війна, відпочивав у Буковелі — на відпустку чекав понад два роки. Тоді з Київщини люди тікали на захід, а я шукав можливості повернутися додому — в Ірпінь. Як приїхав, почав робити коктейлі Молотова, патрулював вулиці, ловив мародерів, допомагав сусідам гасити пожежі й виїжджати з міста, записував звернення до росіян із закликами припинити цю війну. Але відчував, що моя місія — інша, — розповідає Олексій Суровцев. — Одного разу мене попросили знайти кота, який залишився у сумці в зачиненій машині. Тварина під обстрілами без їжі та води просиділа чотири дні. Відео із врятованим котом виклав в інтернеті. Ролик розлетівся мережею. Після цього почав отримувати багато звернень. Усім намагався допомогти, бо люблю тварин. Страшно, що інколи вони залишаються в зачиненій квартирі й можуть померти від голоду.

Під час виїздів Олексій кілька разів потрапляв під обстріли. Бачив трупи людей і тварин. За добу в середньому рятував 10–15 котів і собак. Його рекорд — 33 тварини.

— Одного разу довелося вибивати двері квартири, щоб врятувати голодного кота. Вони не завжди йдуть до рук. Можуть дряпатися і тікати. Таких ловлю за допомогою рушника чи простирадла. Із собаками ще важче. Іноді їх треба кілька разів погодувати, щоб перестали боятися. Для тварин, хазяїни яких не знайшлися, створив притулок при ветеринарній клініці. Там вони чекають, доки їх заберуть господарі — старі чи нові.

Олексій Суровцев став відомим 2013 року, коли взяв участь у шоу "Танцюють всі". Після цього займався стриптизом. 2020-го знявся в детективному серіалі "Слід".

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Актор Олексій Суровцев урятував 300 тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі