четвер, 14 серпня 2008 07:04

72 людини відмовилися від ідентифікаційних номерів

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

За останні півроку на Закарпатті 72 людини написали заяви до податкової служби і відмовилися від ідентифікаційних кодів.

— Відмовляються люди переважно через релігійні переконання, — каже Марія Мисів із обласної податкової адміністрації. — Причому кількість відмов зростає надто швидко, бо в першому півріччі 2007 року їх було тільки 20.

У податковій людям пояснюють, що, відмовившись від ідентифікаційного номера, вони не зможуть скористатися правом на зменшення податків у зв"язку з витратами на навчання, страхування життя, сплату відсотків за іпотечним кредитом. Тому що в країні є багато однофамільців із однаковими іменами та по батькові. Без коду їх неможливо буде ідентифікувати.

— Найпоширенішим прізвищем, ім"ям та по батькові в Україні є Шевченко Микола Іванович — понад 700 осіб, — каже Марія Мисів. — Далі йдуть Коваленко Микола Іванович — більше 600, Ткаченко Олександр Миколайович — майже 560.

Зараз ви читаєте новину «72 людини відмовилися від ідентифікаційних номерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі