середа, 19 січня 2011 00:45

23 українці виїдуть з Тунісу

Станом на вівторок у Тунісі, де 14 січня стався державний переворот, перебувають троє українських туристів. Міністерство закордонних справ підтримує з ними телефонний зв'язок.

— Вони  в готелі міста Хамамет, — каже прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров. — Планують покинути країну 19 січня літаком авіакомпанії "Ейр Франс" через Париж. Квитки купили раніше.

Зараз масові заворушення в країні вщухли, зі слів Дікусарова. Уже не чути пострілів. У містах відкривають магазини, де можна придбати їжу. Ситуацію в країні контролюють військові. Надзвичайного стану не скасували.

— Українців серед загиблих немає. Посольство опрацьовує список громадян, які бажають повернутися. Звернулося близько 20 із 408, що перебувають на консульському обліку в цій країні. Про термінову евакуацію не просили.

Нагадаємо, маніфести на заході Тунісу почалися торік у середині грудня. Минулої п'ятниці президент Зін аль-Абідін бен Алі втік із країни з сім'єю. Повноваження глави держави тимчасово передали спікерові парламенту. Протягом 60 днів мають відбутися позачергові президентські вибори.

Зараз ви читаєте новину «23 українці виїдуть з Тунісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі