четвер, 22 листопада 2007 07:11

22 Листопада

1604 — 26-річний король Іспанії Філіп III, за правління якого палацовий етикет був доведений до нечуваної досконалості, обгорів, заснувши біля каміна. Сталося це ніби тому, що придворні довго не могли відшукати особу, яка мала право пересувати королівське крісло.


1893 — у присілку Кабани коло Хабного (нині смт Поліське, неподалік Чорнобиля) в родині єврея, дрібного торговця худобою, народився Лазар Каганович. У 1925–1928 роках він був першим секретарем ЦК КПУ, згодом обіймав високі посади в Москві. Був одним із найближчих прибічників Сталіна. Відповідальний за проведення колективізації й розкуркулювання. За часів Хрущова його відправили на пенсію — як співвідповідального за сталінські злочини. Помер 1991-го в Москві.


1963 — в американському місті Даллас, штат Техас, убито президента США Джона Кеннеді. Під час руху містом президентського кортежу пролунали постріли. Перша куля влучила президентові в шию ззаду й вийшла спереду з горла, друга — в голову. Джона Кеннеді доправили до операційної, де через півгодини після замаху він помер. У загибелі 35-го американського президента досі залишилося багато "білих плям".

Зараз ви читаєте новину «22 Листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі