четвер, 04 травня 2017 00:00

20 райвідділів поліції працюватимуть за скандинавською моделлю

20 районних відділів поліції збудують за рік у Київській, Харківській та Львівській областях. 159 млн грн на це виділив Європейський Союз. Відділи ­оснастять сучасними комп'ютерними системами і транспортом.

Вони працюватимуть за скандинавською моделлю. Вона розрахована на запобігання насильства під час масових акцій. Правоохоронці постійно спілкуються з їх учасниками, ретельно планують і аналізують ризики.

– 20 відділів із запланованих 700 — це маленька частина. Але крок за кроком ми наблизимося до оптимальної моделі роботи поліції, — говорить міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 53 роки. В уряді представляє "Народний фронт". — Намагаємося сформувати райвідділ мрії. Щоб люди змогли туди прийти і отримати всю необхідну допомогу. Навіть якщо причини їхнього перебування не є позитивними.

До цих відділів набиратимемо нових фахівців. Весь особовий склад пройде серію навчань.

За перші три місяці цього року робота Національної поліції покращилася на 20%, порівняно з відповідним періодом 2016-го. Правоохоронці розкрили 41 тис. злочинів та знешкодили 55 організованих злочинних груп.

Зараз ви читаєте новину «20 райвідділів поліції працюватимуть за скандинавською моделлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі