четвер, 22 травня 2008 07:11

12 родин ночували в зруйнованому будинку в Ізюмі

12 родин відмовилися залишати свої квартири в будинку міста Ізюм Харківської області, де у вівторок уранці вибухнув газ. Із ними працюють психологи. Переконують залишити помешкання, бо люди можуть травмуватися під час відновлювальних робіт.

Вибухом о 7:14 ранку знищило 3 трикімнатні квартири. Ще 3 помешкання зруйновані частково.

— Я лежала, спала ще. Чую — посипалися вікна. І вибух, — розповідає Галина Дерюга, 53 роки. — Я на першому поверсі жила. Штукатурка посипалася, тріщини пішли по всіх стиках. Я вийшла на лоджію. І тут одразу постукала міліція із рятувальниками. Говорять: "Беріть документи і швидко виходьте". Ми вискочили — в чому були.

Замість квартир на четвертому і п"ятому поверхах — нині величезна дірка із уламками бетонних плит і перекриттів, що звисають. Балкони знесло вибуховою хвилею. У вікні помешкання на третьому поверсі застряв матрац. На підлозі кімнат змішані з бетоном і штукатуркою уламки диванів, речі, що перетворилися на ганчір"я.

У квартирі Людмили Сич не залишилося навіть стін.

— Вибух був у 22-й квартирі. Там живуть Сорокіни — мати вже два тижні, як лежить у лікарні в Харкові. Чоловік Василь поїхав її провідувати. Син їхній Сашко був сам удома. Це в нього щось вибухнуло, будь він неладен! — плаче жінка.

Віце-губернатор Володимир Бабаєв пообіцяв, що всі матимуть дах над головою. У середу почали розбирати завали. За словами Бабаєва, за ніч будівельники розробили проект реконструкції. Однак люди не вірять. Згадують вибух у Дніпропетровську. Погрожують розбити намети й жити на вулиці.

Двоє постраждалих під час вибуху 35-річна Олена Щитенко й Олександр Сорокін, 38 років, перебувають у лікарні в тяжкому стані. У чоловіка 70% опіків тіла.

— Прогноз для життя сприятливий. Сподіваюся, що ми справимося, — говорить завідувач центру екстреної меддопомоги Богдан Гунько.

Зараз ви читаєте новину «12 родин ночували в зруйнованому будинку в Ізюмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі