вівторок, 12 жовтня 2010 04:15

10.10.2010 одружилися 830 пар

В Україні 10 жовтня одружилися 830 пар, за даними Міністерства юстиції. Заяви подали 881 пара. Кількість зареєстрованих шлюбів менша за середню на вихідних. Щосуботи і неділі восени реєструють 3 тис. шлюбів.

— Куди зникли Журавські? Тут же були. Невже передумали? — 60-річна Зінаїда Корсун, керівник урочистих подій у центральному столичному РАЦСі, шукає пару, яка за списком одружується наступною. — Усе, не можна більше чекати. Весь графік посунеться. Хай наступними Мілевські йдуть, — п'є корвалол.

На неділю, 10 жовтня 2010 року, до РАЦСу подали 78 заяв.

— Не хотіла виходити заміж у цей день, — розповідає Юлія, 28 років. За декілька хвилин вона змінить своє українське прізвище на Лі. — Знала, що буде багато бажаючих. Мій майбутній чоловік Бяо з Китаю. Там для нас вирахували, що сьогодні найкращий день для нашого одруження. "10.10.10" з китайської перекладається як "досконалість". Довелося погодитися.

Вони познайомилися вісім років тому в Києві. Він — приватний підприємець.

— Я прийшла до нього працювати. Сподобалися одне одному. Чай йому готувала, обідати разом ходили. Потім з фірми пішла. Через деякий час знову зустрілися і більше не розлучалися.

38-річний Бяо з Юлією йде у кімнату для урочистих подій. На руках чоловік несе  Микиту, 3 роки. Хлопчик — чорнявий з розкосими очима.

— Раніше не одружувалися, бо Бяо не міг вирішити, чи залишиться в Україні. Я вже сина народила, а він усе думав. Цього року остаточно вирішив залишитися. Сказав, що все-таки тут краще, ніж у Китаї. У сім'ї він головний. Я частіше поступаюся. Він упертий.

— Нічого, він ще хохлушку почувствує, — підказує огрядний гість з боку нареченої.

З РАЦСу виходять молодята Мілевські, які пішли поза чергою.

— Ми як Ромео і Джульєтта — Роман і Юлія. Зустрічаємося 12 років, — говорить 26-річна молода.

— Років із 10 чекали 10.10.10, — додає 27-річний Роман.

— Ходили в одну школу, в Ірпені жили. Але познайомилися в університеті. Спільні друзі у нас були, гуляли декілька разів в одній компанії. Потім просто зустрілися на вулиці. І у мене — дрижаки по тілу пішли. Зрозуміла, мій, — розповідає.

Роман допомагає дружині сісти в автомобіль.

— Журавські, нарешті. Де ви були? Я тут мало з глузду не з'їхала, — за півгодини Зінаїда Корсун знаходить загублених наречених.

— Ми порахували, що нам з півтори години чекати, й пішли прогулятися, — каже 22-річний Антон.

— Ви що, не знаєте, що не можна виходити з РАЦСУ, доки не одружитеся? Погана прикмета. Слава Богу, бо я боялася, що передумали.

Антон і Христина приїхали поставити підписи в свідоцтві. Замовили церемонію в ресторані. Там на них чекають гості.

10 пар не приїхали. Найбільше тут одружилося 8 серпня 2008-го. Тоді зареєстрували 74 шлюби.

— Є такі, які у день весілля передумали, — розповідає Зінаїда Михайлівна. — А буває, саме в цей день наречена потрапляє в пологовий будинок або хтось із родичів помирає. Перша пара сьогодні одружувалася без музики. У нареченого вранці помер батько.

Торік 9 вересня 2009-го взяли шлюб кияни 27-річні Марина і Станіслав Руденки. У липні у них народилася донька Софія.

— Я рада, що погодилася розписатися у день трьох дев'яток. Гадалка навіщувала, що будемо жити в достатку. Наші друзі Надя та Андрій Островські одружилися 7.07.2007, але у травні цього року розійшлися. Усе списують на збіг трьох сімок. Але насправді у всьому винна Надіна свекруха — Поліна Андріївна. Кожного дня її пиляла за свого синочка.

Столичний астролог Марина Сатдарова, 53 роки, називає збіг трьох десяток не найкращим днем для створення сім'ї.

— Цього дня Венера, планета любові, відвертається від землі. Шлюби можуть легко розпастися. Десятка — це, власне, одиниця — число лідерства, колеса фортуни. Але фортуна може покотитися і в зворотний бік. Ця дата одним може принести поразки, а іншим — успіх і любов.

7 липня 2007-го в центральному РАЦСі взяли шлюб 72 пари, 8 серпня 2008-го — 74, 9 вересня 2009-го — 63 пари.

Минулої неділі жодного шлюбу не уклали у Криму, на Донеччині, Львівщині, Сумщині, Черкащині.

Зараз ви читаєте новину «10.10.2010 одружилися 830 пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі