четвер, 12 липня 2012 07:15

Луческу виграв 15-й трофей із "Шахтарем"

— З кожним роком "Шахтар" стає машиною для завоювання титулів. Перед нами завжди стоїть завдання вигравати, — каже наставник "гірників" Мірча Луческу, 66 років, після виграшу Суперкубка України.

Це 15-й трофей румунського фахівця з клубом. У вівторок на луганському стадіоні "Авангард" діючий чемпіон та володар Кубка України переміг земляків з "Металурга" — 2:0.

"Гірникам" удався швидкий гол. На 5-й хв. відзначився бразильський нападник Луїс Адріано — пробив точно у нижній кут воріт Олександра Бандури. За півгодини остаточний рахунок поєдинку встановив півзахисник Дуґлас Коста. Бразилець забив з-за лінії карного майданчика.

— Це був передстартовий матч чемпіонату, — каже 55-річний Віктор Грачов, колишній гравець "Шахтаря". — "Гірники" грали у своє задоволення, а "Металург" мучився. Підопічні Володимира П'ятенка не знали, що робити на полі і як пройти оборону суперника. Дуже важко протистояти таким командам, як "Шахтар", без нападників. Металурги мають проблему в атакуючій лінії. Це видно неозброєним оком. Хоча збірна Іспанії виграла Євро без форвардів, але в них уся команда грає в атаці. Сьогодні нападаючі на вагу золота. За короткий час складно знайти футболіста високого класу, а "Металургу" треба вирішити цю проблему до старту в єврокубках (19 липня команда П'ятенка зіграє перший матч у Лізі Європи. — "ГПУ"). "Гірники" грали відсотків на 70 своїх можливостей, але контролювали хід поєдинку.

На 77-й хв. у "Шахтарі" офіційно дебютував нападник збірної Марко Девич. За 10 хв. він отримав жовту картку за сутичку з Олександром Воловиком із "Металурга". Для захисника це було друге попередження за матч.

— Важко оцінити дебют Девича, — додає Віктор Олександрович. — Він грав на емоціях. І часу у Марко було недостатньо, щоб проявити себе. Він може створити момент у карному майданчику суперника, забити м'яч, але не варто чекати від нього дива. Ми звикли, що у Луческу грає Адріано. На сьогоднішній день він є основним нападником. Селезньов та Девич конкуруватимуть з ним.

Після матчу на поле вискочили вболівальники обох команд. Це спровокувало масову бійку, а стадіону завдали збитків. Довелося втрутитися "Беркуту". Не виключено, що прем'єр-ліга покарає клуби штрафами.

Постраждав і трофей. Під час святкування кубок розпався на дві частини. Чашу тримав у руках нападник "гірників" Едуардо, а підставку — один із працівників клубу.

Це — четвертий Суперкубок України в історії "Шахтаря". Рекордсменом розіграшу є київське "Динамо" — п'ять трофеїв.

Зараз ви читаєте новину « Луческу виграв 15-й трофей із "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі