пʼятниця, 30 березня 2012 15:00

За зірваний у Греції відпочинок туроператори обіцяють повернути гроші
10

Фото: фото надані Віктором і Наталею Лещенками

Кияни Віктор і Наталя Лещенки торік у вересні літали на відпочинок до Греції.

"У турфірмі нам запропонували полетіти в Іспанію. Знайшли тур за тисячу доларів на двох, - згадує Віктор. - Я вже дістав гроші, щоб заплатити, коли менеджер тур-фірми пропонує: "Якщо хочете зекономити 300 доларів, можете у Грецію полетіти".  Ми погодились".

Дружина Наталя боялась летіти у Грецію через постійні мітинги і протести в Афінах. Але тур-оператор обіцяв повернути гроші, якщо хтось зірве відпочинок.

"Відпочивали ми на острові Кріт. Погодка була супер — під 30 градусів температура стояла. Вода в морі - +26С. Купались і загорали 4 дні. На п'ятий поїхали на екскурсію по історичній частині острову. Там і лабіринт Мінотавра, і багато храмів. Кожне місце пов'язане із паломництвом або міфами".

У готелі на 4 зірки туристи мали тільки сніданок.

"Так дешевше. Якщо хочете обідати і вечеряти у готелі, можете на ресепшині доплатити. У нашому готелі обід та вечеря коштували 8 євро. Але дешеве і смачніше харчуватися у ресторанчиках. Там смачно готують. Порції подають дуже великі. Ми обоє поправились на 3 кілограми. На двох краще замовити одну порцію. Дружина там навчилась готувати грецький салат. Тепер балує мене на вихідних ним.

Дуже смачно у кафешках готують баранину і свинину на грилі. Додому накупляли оливкової олії, маслин і сиру. Майже вдвічі дешевше, ніж у Києві в супермаркетах.

Усе присмачують приправами. До м'яса дають багато часнику, у десерти всюди кладуть — м'яту. Нею прикрашають тістечка, морозива, коктейлі і холодну каву фраппе".

"Пили їхнє вино — має насичений смак, у бокалі аж переливається, - згадує Віктор. - Пробував їхню горілку узо. Офіціант сказав, що вона з винограду, груш і персиків. Коли принесли, дуже смерділа травами. Я не знав, що її настоюють на травах. Вміст спирту там 45 %. Греки п'ють її з 200-грамових стаканів. Додають багато люду, часто розбавляють з водою. Закушують в основному оливками і міні-помідорчиками. До пива замовляють суфлакі. Воно схоже на нашу шаурму".

Знайомі подружжя Лещенків їздили у Грецію влітку.

"Тоді ціни були дорожчі. За тур для двох заплатили 1200 євро. Правда їм запропонували "All-inclusive". Греки у такий спосіб хочуть переманити туристів з Туреччини. А росіяни і українці люблять, щоб було усе, багато і на шару. Майже у кожному готелі є російськомовний персонал".

Зараз ви читаєте новину «За зірваний у Греції відпочинок туроператори обіцяють повернути гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі