понеділок, 25 грудня 2023 20:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Влада має дати відповідь" – попередили про серйозну загрозу

"Влада має дати відповідь" – попередили про серйозну загрозу
"Якщо не буде жорстких зусиль влади, то корупція виросте ще більше. І від нас відвернуться наші партнери. Матимемо величезні проблеми", сказав Олександр Кочетков. Фото: "Українське радіо"

21 грудня Вищий антикорупційний суд зменшив розмір застави колишньому голові Верховного Суду Всеволоду Князєву. Однак він досі залишається під вартою.

Справа Князєва – одна з найгучніших і найголовніших для української політики за цей рік. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олександр Кочетков, політолог.

"Найважливіша справа, для мене, це затримання Князєва. Тому це судова еліта. Він був абсолютно недоторканим. Але є інші показові затримання, зокрема, і представників місцевої влади. Ще одна важлива річ – затримання депутатів від провладної партії "Слуги народу". Але всі вони не доведені до кінця. А це вирок суду. Цього ми не бачимо. Всі ці судові справи затягуються. Є відчуття, що вони ніби на гальмах поступово спускаються", – сказав Кочетков.

На початку повномасштабної війни – близько двох місяців – всі корупційні процеси зупинилися, наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рік – у СІЗО: де Коломойський і Шуфрич отримають подарунки під ялинку

"Бо було страшно, що вони можуть отримати жорстку відповідь. Окрім корупції у деяких міністерствах. Серед них – Міноборони. Мабуть, там працювали люди, які зовсім не вірили в перемогу Україну, а війна все спише. За три місяці, як від Києва відкинули росіян, корупція поновилася. І стала вкрай цинічною – стосовно гуманітарної допомоги. Зараз рівень корупції не менше, ніж був до повномасштабної війни. Тільки трохи змінився профіль на чому красти. А обсяги може й виросли. Якщо не буде жорстких зусиль влади, то корупція виросте ще більше. І від нас відвернуться наші партнери. Матимемо величезні проблеми. У нас немає альтернативи", – додав Кочетков.

В Україні майже два роки триває повномасштабна війна. Війна не зупинила політичне життя. Однак не всі його аспекти були "щасливими". Цього року країна почула і побачила декілька гучних арештів і процесів. Найгучніші з них - у матеріалі Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Влада має дати відповідь" – попередили про серйозну загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі