вівторок, 25 червня 2013 11:52

У Рівненський зоопарк приїжджають родинами із сусідніх областей
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Рівненський зоопарк – один із найбільш озеленених зоопарків України. Знаходиться на території 13 га неподалік в'їзду у місто Рівне, на вулиці Київській, 110. Основна частина зоопарку – це залишки старого фруктового саду та єдиний в межах міста природний лісовий масив площею 4,7 га.

1982 року обласна організація Українського товариства охорони природи заснувала зоопарк. Перші мешканці завезені з лісових господарств області - дикі кабани, вовки, лисиці, лось. З цирку привезли бурого ведмедя. Згодом в зоопарку з'явилися мавпи, олені, бізони, верблюди, гімалайські ведмеді, різноманітні птахи. Зараз у зоопарку знаходиться 150 видів тварин, це півтисячі екземплярів.

Самка рідкісного далекосхідного леопарда чорного забарвлення – окраса звіринця. Майже щороку вона приносить потомство. Таких тварин у світі налічується менше сотні. Зграя білих полярних вовків із чеського міста Брно — ще одна цікавинка Рівненського зоопарку. Вовки дали приплід, вовченят віддали в інші зоопарки. У зоопарку можна побачити різноманітних тварин: страус, леви, верблюди, дикий бик Як, грифи, папуги Ара, мавпи, пелікани, леопарди, рись, бабаки, сурікати та інші.

"Я був у багатьох українських зоопарках та за кордоном. Рівненський зоопарк у моєму рейтингу на одному з перших місць. Він не такий великий, як столичний, зате доглянутий і цікавий. Помітно, що тут люблять тварин та вміють за ними доглядати. Щомісяця тут проводять якісь цікаві акції — то екскурсії, то з дітьми шиють іграшки для хижаків, у травні був День матері, усім показували дитинчат тварин та їхніх мам. Люди приїжджають із сусідніх областей – Волині, Хмельниччини, Львівщини, аби цілий день погуляти у звіринцю", - розповідає відвідувач, рівенчанин Денис Скачко.

Щороку в зоопарку народжуються малята майже у 30 видів тварин. Про кожну тварину можна дізнатися більш детально із інформаційних стендів. Щорічно в зоопарку відбуваються традиційні свята – відкриття сезону, день захисту дітей, день матері та інші свята. У зоопарку працює секція "Кінний двір", де містяться коні для катання верхи і проводяться заняття з реабілітації дітей з захворюваннями ДЦП, аутизму. Щорічно Рівненський зоопарк відвідує близько 180 000 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «У Рівненський зоопарк приїжджають родинами із сусідніх областей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі