неділя, 21 квітня 2013 15:38

Закохані слони і спантеличені грифони - Вольф Адемайт фотографує характери тварин
29

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

"Побачимося" — підпис під обернутим до глядача зморщеним задом слона. На чорно-білій фотографії видно кожну складочку шкіри. На іншій фотографії дві зебри притулилися одне до одного лобами, шиями. "Облиште нас" — пояснює назва фотографії. "Розслабся" — порада від ще одного фото, на якому верблюд крупним кланом по-філософськи жує стебло трави. Самозадоволений орангутанг, оглядаючи свого біцепса, дуже змахує на чемпіона з бодібілдингу. Названо роботу відповідно "Чемпіон". Два тури не на жарт схрестилися рогами. Це називається "Бійцівський клуб".

Німецький фотохудожник 57-річний Вольф Адемайт фотографує тварин зблизька і переводить зображення у чорно-білу гаму. Так найлегше роздивитися щонайменші настрої тварини. Сам художник каже, що створює портрети тварин так само, як багато хто портретує людей. Моделями для Вольфа стають тварини в зоопарку — там їх можна роздивитися зблизька. Поведінка тварин у дикій природі митця не цікавить.

"Дуже небагато фотографів бачать у зйомці тварин у зоопарку форму мистецтва. Мені це здається втраченою можливістю, - говорить Вольф. -  Своїми роботами я хочу показати, що фотографії тварин можуть бути більше, ніж документальним знімками, ці фото можуть бути художніми".

Загрозливе гарчання, ніжний поцілунок, вираз очей — автору вдалося вихопити неповторні миті. Буквально секунди у русі тварин. Тому серію своїх фоторобіт художник створював протягом 5 років.

Вольф Адемайт — власник рекламного агенства і фотостудії, фотомистецтвом захоплюється більш ніж 30 років.

Виставка фоторобіт Вольфа Адемайта триває у київській галереї Brucie collections до 28 квітня. Фотографії продаються. Коштують від 125 до 550 євро залежно від розміру.

Зараз ви читаєте новину «Закохані слони і спантеличені грифони - Вольф Адемайт фотографує характери тварин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі