вівторок, 17 грудня 2013 15:58

В останній тиждень карнавалу в Німеччині не працюють банки й магазини
19

Фото: Фото Юрія Патиківського

11 листопада в Рейнській області Німеччині розпочався традиційний "цілувальний карнавал", або як його ще називають "п'ята пора року". Масові народні гуляння та дійства триватимуть до березня 2014 року. Кульмінаційним вважають останній тиждень карнавалу.

"За традицією Рейнський карнавал розпочався 11 числа, 11 місяця об 11 годині та 11 хвилині. Центрами феєричного свята вважають міста Кельн, Дюссельдорф і Майнц. У дійствах беруть участь більшість їх мешканців. А в останній тиждень карнавалу не працюють магазини та банки", - розповідає Юрій Патиківський, керівник столичної агенції самостійних подорожей "Лоукост-Клуб".

Він відмовився від послуг туристичних фірм і планує подорожі самостійно. Розповідає, що в Кельні заведено в перший день карнавалу цілуватися.

"Навіть, вислів є такий "In Kölle jebützt", що в перекладі означає "Цілуватися в Кельні".  Під час карнавалу відбуваються народні гуляння, тисячі людей в різноманітних костюмах проходять старовинними вуличками, а в пивницях виступають співаки та музиканти", - каже мандрівник.

Юрій Патиківський радить охочим потрапити на дійства останнього  тижня Рейнського карнавалу подбати заздалегідь авіаквитки. Переліт в одну сторону обійдеться в 300-400 грн.

"Дешево долетіти можна лоукост-компанією. Найліпше обрати маршрут Київ-Дортмунд, або Київ-Кельн. До цих міст є рейси з київського летовища „Жуляни", а крім цього до Дортмунда можна долетіти зі Львова і Донецька. Іноді, може бути вигідним варіантом пропозиціями німецьких авіакомпаній - комбіновані квитки „літак плюс потяг" із Києва до Кельна через Дюссельдорф. Час у дорозі – близько однієї години. Причому на швидкісний потяг ви сідаєте прямо в аеропорту Кельна. А враховуючи комфортабельність німецьких потягів, така подорож – це неабияке задоволення", - радить Юрій.

Зазвичай, карнавали в Північній Рейн-Вестфалії проводять мало не в кожному містечку та селі. Юрій Патиківський радить обрати для мандрівки Кельн.

"На мою думку, карнавальна атмосфера відчувається в цьому місті найсильніше. До того ж, у Кельні обов'язково треба відвідати знаменитий собор 15 століття. Його вважають одним з найгарніших у Європі. Кажуть, храм вцілів у роки Другої світової війни, бо пілоти орієнтувалися під час бомбардувань міста за його шпилем. Собор одразу ж побачите вийшовши із залізничного вокзалу", - пояснює мандрівник.

Готельний номер на останній тиждень карнавалу також варто забронювати заздалегідь. У березні в Кельн приїздять тисячі туристів. Добрий сервіс і помірні ціни пропонують готелі на околицях Кельна, або в містах супутниках. Із Кельна зручно вирушати в мандрівку в сусідні Бельгію або Голландію.

"Раджу побувати у невеличкому місті Аахен. Це - колишня заміська резиденція одного з німецьких імператорів. Також з Кельна можна недорого – від 19 євро в один бік та 1,5-2 години їзди – потрапити до Бельгії, або Голландії. Трохи довше і дорожче – від 3,5 годин і 29 євро в один бік – обійдеться поїздка до Парижа. Ну, а побути на німецькому карнавалі хоча би раз у життя я би радив усім. На відміну від венеціанського чи карнавалу у Ніцці, він носить якийсь напрочуд глобальний характер. Здається, що на цілий тиждень місто сходить з розуму. З 27 лютого тут закриті майже всі магазини, банки. Табличку „Зачинено, всі на карнавалі" або просто фігурка клоуна на вітрині, яка означає те ж саме, - неодмінний атрибут чи не кожної торговельної точки. Навіть, працівниця довідкової служби на вокзалі працює, одягнувши „заячі вушка", а старенькі фрау ходять по вулицях з підмальованими синцями під очима", - розповідає Юрій Патиківський.

Упродовж карнавалу організацією дійств опікуються різноманітні карнавальні комітети.

"У Кельні з населенням в один мільйон діє 160 карнавальних комітетів. А різноманітні святкові заходи — конкурси, виступи, визначення переможців — відбуваються на 600 майданчиках міста. Танцюють і веселяться у торговельних залах магазинів, навіть, в операційних залах великих банків. Одним словом, у Кельні не треба шукати карнавал, бо він сам знайде вас", - підсумовує керівник столичної агенції самостійних подорожей.

Зараз ви читаєте новину «В останній тиждень карнавалу в Німеччині не працюють банки й магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі