середа, 04 грудня 2013 16:15

Картини старих художніх майстрів розкупили на аукціоні за мільйони доларів

Картини старих художніх майстрів розкупили на аукціоні за мільйони доларів
Картина Клода Лоррена

Вечірні торги творами старих майстрів і британських художників, які пройшли в Лондоні 3 грудня принесли Christie's 35,8 мільйона доларів. На торгах було встановлено чотири рекорди на картини окремих художників.

Топ-лот торгів - картина французького пейзажиста Клода Лоррена "Середземноморський порт на сході сонця і вантаження святої Павли на корабель перед відплиттям до Єрусалиму" - був проданий за 8,3 мільйона доларів при естімейті 5-8 мільйонів, встановивши рекорд на роботу Лоррена. Авторство картини, створеної за замовленням кардинала Доменіко Чеччіні (1589-1656) в 1650 році, до недавнього часу не було встановлено. Також за рекордні суми були продані полотна італійських художників П'єтро Фабріса ("Карнавал в Неаполі в 1778 році" - 1,3 мільйона доларів) і Джованні Антоніо Сольяні ("Ангел в ніші, який дивиться праворуч, і ангел в ніші, який дивиться вліво" - 1 мільйон доларів) і фламандця Мартіна ван Клеве ("День святого Георга" - 1,2 мільйона доларів).

Однією з найдорожчих картин, проданих на аукціоні, стало полотно Рембрандта "Чоловік з мечем" (1644). Воно пішло за 4,2 мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Картини старих художніх майстрів розкупили на аукціоні за мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі